قطبالدین صادقی در این باره به خبرنگار مهر گفت: پیش از این قصد داشتم نمایش "میر نوروزی" را در بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اجرا کند، به دلیل فاصله زمانی میان اجرای جشنواره و اجرای عمومی اثر از حضور در جشنواره بیست و هشتم انصراف دادم. طی صحبتهایی که با مدیر تئاتر شهر داشتم قرار شد نمایش "میر نوروزی" را آبان و آذرماه سال 89 در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه ببرم.
وی افزود: "میر نوروزی" یکی از مهمترین آیینهای باستانی ایران است که در پنج روز باقیمانده سال که "پنجه دزدیده" نامیده میشد به اجرا درمیآمد. در این آیین تمام مراسم مربوط به نوروز اجرا میشد و اهالی شهر دلقکی را به عنوان پادشاه موقت انتخاب میکردند. این دلقک احکامی عجیب صادر و از مسئولان و تجار شهر جریمههایی را دریافت میکرد که به آیین "شاه کشی" معروف بود. سپس پولهای دریافتی را برای خانوادههای نیازمند و جوانانی که قصد ازدواج داشتند، صرف میکردند.
صادقی خاطرنشان ساخت: این آیین در کشور به فراموشی سپرده شده و تنها مدارک موجود "میر نوروزی" فیلمها و دستنوشتههای ژاک دومورگان فرانسوی است که سال 1881 در زمان عبور خود از شوش به کردستان شاهد اجرای این آیین در مهاباد بوده و از آن عکسبرداری نیز کرده است.
کارگردان آثاری چون "باغ شکرپاره"، "آرش"، "عادلها" و "یادگار زریران" درباره گروه بازیگری نمایش "میر نوروزی" نیز گفت: این نمایش دارای 35 بازیگر اصلی است و آن را در راستای احیای آیینهای کهن ایرانی نوشتهام و به صحنه میبرم. پیش از این و برای اجرای در جشنواره بازیگرانی چون میکائیل شهرستانی، ناصر عاشوری و اشکان جنابی در تمرینات حضور داشتند و به احتمال زیاد گروه بازیگری قبلی در اجرای عمومی اثر هم حضور دارند.
قطبالدین صادقی نمایش "باغ شکرپاره" را تابستان سال جاری در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه برد.
نظر شما